Monday, August 24, 2009

Thongology Part 3 (Final)


Basically thong memang tergolong dalam kategori underwear. So, the main function of thong is absolutely similar to any other type of underwear. For male genital support. For protection. Hiding the bulge. Hold the package at the right position and so on. Yang paling penting, to be worn under the pants. Well, nama pun underwear kan?

Malangnya orang kita tidak melihat thong sebagai satu keperluan sebagaimana mereka melihat tradisional underwear; boxer short, boxer brief, brief, bikini etc. Thong sering dikaitkan dengan erotisme and queerisme. Pendapat yang stereotype dan klise, pemakai thong bagi mereka mestilah seorang lelaki lembut atau gay.

Sebaliknya di negara-negara luar, populariti thong semakin meluas. Lelaki baik gay mahupun straight dapat menerima thong sebagai sebahagian daripada isi wardrobe mereka, dek kerana sifat dan designnya yang dikatakan mampu memberi sokongan dan perlindungan yang lebih baik kepada bahagian genital berbanding underwear biasa.

Hurm,.. betul ke?

Penulis mula kenal thong ketika di bangku sekolah menengah. Itupun selepas secara tidak sengaja terlihat salah seorang rakan, Azhar (nama sebenar, matila....) memakai sejenis underwear yang bertali halus.

Itulah G-string (sejenis thong) pertama yang penulis lihat. Since that day, it aroused me greatly every time I imagined the thin string is placed between his buttocks. Seksi sangat!!Plus, Azhar sendiri pun boleh dikatakan kacak juga orangnya.

Penulis juga memendam 1001 persoalan berkaitan dengan thong;, apa rasanya memakai thong? Selesakah? Tak rimas? Gatal buntut tak? Tak malu ke? Mahal tak? Kalau aku beli, mak marah tak? Bla bla bla..

Thong pertama yang penulis miliki, penulis beli secara senyap-senyap di Isetan SuriaKLCC. Well, physically, thong made for men designnya tidak jauh berbeza dengan thong untuk ladies. It has a thin string made of strechable material at the back, and a pouch di bahagian depan. Bezanya, pouch atau kantungnya dibuat lebih besar berbanding thong untuk ladies.

Selepas membelinya, penulis tak terus pakai. Agak lama penulis simpan di dalam kotaknya. 2 minggu jugaklah. Sehinggalah suatu hari (line clear, roomate balik kampung, yeay!!), penulis beranikan diri menyarungkan dan menggayakannya di hadapan cermin. First thing yang terlintas di fikiran, cantik bontot aku! Ala-ala buntut kuali! Hahaha..

Selesa tak? Hurm, untuk bahagian depan, pegangannya kemas, close to my body. Tak ada londeh2, atau insiden testis bergoyang dan bergegar tatkala digoncang. Penulis ibaratkan my package terpelihara, tersimpan rapi. Serta rasa secure. Plus, the whole package probably appear larger than usual. Baeek punya. Seketul!

Bahagian belakang? Ha, yang ini bermasalah. Ada satu rasa pelik yang mencucuk-cucuk di celah buntut penulis. Penulis tak boleh terima kenyataan yang satu tali halus sedang melekat di sepanjang lurah buntut.

Walaubagaimanapun, selepas dua tiga bulan, penulis mula lali dengan tali yang melekat di celah buntut. Rasa macam best pulak tali tu. Jadi, penulis mula sukakan thong. Bukan kerana sifatnya yang erotis ya.

-_-"

Okay, okay, I have to admit, it did makes me feel horny and sexy tapi ada beberapa sebab lain juga kenapa penulis boleh menerima thong.

1) Penulis seorang yang aktif dan banyak buat aktiviti lasak. Pegangan pouch thong yang kemas, membolehkan penulis rasa sangat selesa untuk bergerak, berlari dan melompat. Tiada lagi rasa penis dan testis terbuai-buai ditiup angin seperti ketika penulis mengenakan boxer.

2) Struktur pouchnya yang direka mengikut anatomi bahagian genital lelaki menyelesaikan masalah scrotum yang melondeh which can cause the sticky feeling pada celah kelangkang ketika duduk. Jadi penulis tidak perlu lagi menarik scrotum yang terselit di celah kelangkang terutamanya ketika cuaca panas. Err, boleh faham tak? Ala, siapa2 yang pernah mengalaminya mesti tau punya! (masalah ini lazimnya berlaku kepada individu yang berscrotum besar macam penulis.. uhuk uhuk huk..tersedak! Ada orang kutuk penulis ke?).

3) Kadar metabolisme penulis tinggi. Jadi badan penulis cepat panas. Dan berpeluh as well. Sifat thong yang tidak 'berpenutup' di bahagian punggung, membuat punggung penulis tidak lagi panas dan lemas. Jadi ia selesa bernafas. Plus, penulis rasa seperti tidak memakai apa-apa di bahagian punggung. Rasa bebas sebebasnya. Dan berangin!Shuu,... shu...(sound effect angin).

3) Tiada lagi garis seluar dalam! Terutamanya apabila penulis memakai seluar slack atau skinny jeans. Thong juga berguna jka dipakai bersama dengan lycra semasa berada di kolam renang. Dengan thong, bahagian punggung nampak smooth dan perfect je ala-ala tak pakai underwear (well, this is for flirting purpose to attract men ketika di swimming pool, ahaks!).

Ramai orang yang tidak sukakan thong kerana ketika kali pertama memakainya, mereka rasa tidak selesa di bahagian buntut. Normallah tu. Penulis pun raza 'hazab' juga ketika mula-mula mencuba. Tips memakai thong antaranya ialah, pilih thong yang benar-benar berkualiti dari segi design dan fabriknya. Brand yang terbaik bagi penulis so far- skinxwear. Fabrik yang penulis suka so far, cotton and modal. Oh ya, jangan abaikan saiz. Pilih saiz yang paling sesuai. Tidak terlalu ketat, tidak terlalu longgar. Thongs are comfortable when the proper size is worn.

Penulis juga nasihatkan anda pakai thong dalam tempoh jangka masa yang pendek sebagai permulaan. 4 jam ke, 8 jam ke. Beberapa hari kemudian pakai lagi dan panjangkan sedikit masanya. Mungkin separuh hari ke? After that make your first full day in a thong. Later make a weak. And so on. Tahu-tahu sajalah, badan kita perlukan masa untuk beradaptasi sebelum serasi tinggal bersama dengan bendasing seperti tali temali thong tersebut!

Lagi satu, thong bagi penulis bukanlah untuk dipakai setiap hari (dan tidak digalakkan recycle pakai tanpa dicuci ye.. sekali pakai then terus cuci!!). Thong hanya sesuai dipakai untuk melakukan aktiviti-aktiviti tertentu bersama dengan pakaian yang tertentu sahaja. Thong memang perfect untuk pergi bersukan. Berparti. And on bed as well. Tapi terpulanglah. Citarasa individu berbeza-beza. Sesetengah orang memakainya setiap hari.

Penulis juga setuju dengan pendapat majoriti yang mengatakan boxer briefs are the best looking underwear for men dan thong nampak 'menggelikan' on most men since bukan semua lelaki ada buntut yang cantik. Tetapi balik semula kepada fakta yang paling asas, thong is underwear. So, as long as you wear it under you pants, buntut anda ibarat kawah di atas bulan sekalipun, wearing a thong is not a problem at all!!

Balik semula kepada pendapat sesetengah orang yang kaum lelaki tidak seharusnya memakai thong and they think that men who wear thongs are gay or look feminine, penulis bakul sampahkan sahaja pendapat itu. Whylah you people put too much concern on other's underwears? You guys should know that jenis underwear yang dipakai bukanlah pengukur tahap kejantanan!

Akhir sekali, thong ke, boxer ke, bikini ke, brief ke, semuanya terpulang kepada citarasa masing-masing. Selagi dia rasa selesa dan puas hati, a man should feel free to wear what ever underwear he desires without being discriminated. People out there, kindly respect other people's privacy and mind your own business rather than peeking into one's pants! (Unless he decided to wear it in public as swimwear or beachwear semata-mata tanpa seluar lain menutupinya, korang dipersilakan la ketuk mamat sengal tu..).

7 comments:

nazzman ibrahim said...

hehehe menarik N3 kali ni.....i nak try la pakai thong tapi kat kedah benda alah ni tak pernah jumpa lagi kat kl banyak la...dulu masa beli G-string pun kena beli kat kl huhuhu kat sini tak laku bila jual.

avegalion said...

I choose underwear utk keselesaan...mmg boxer pilihan utama... tp teringin gak nak cuba pakai thong/G-string... maner tau kot2 serasi n sexy ker... hehee

DarcyDiaries said...

idup boxer brief and brief!! ;-)

nAz said...

i love this entry. i have plenty of undies. varies from one design to another.

i choose thong to be worn with slacks or soft material pants.

and i agree that skinxwear provides the best quality yet. maybe u can try 2xist too..

Pena Anak Penis said...

Naz: Yup, tingin nak cuba. dah lama tak shopping menambahkan koleksi undies ni.. lepas raya kot.
Nazman: Let me buy it for you.. termasuk charge perkhidmatan 10%.. hurm..
Avegalion n Darcy: I vote for boxer brief. Multi purpose undies. Rahsia kerajaan~ I pernah swimming pakai boxer brief kat swimming pool but never get caught sebab boxer brief is quite similar to swimming brief.. hehehe

nAz said...

haha. cool. nnt dah beli lets share now collection n design..

and yeah, i do have few collection yg mine same mcm swimwear..

i really am interested to get something from koala..

http://www.koalaswim.com/ko-collection.htm

Harris Harley Harley said...

hahahaha.. lawak la..tergelak berguling guling bila baca post ni..

pengalaman saya lak,pakai gstring x sampai 2 hari.... mak saya jumpa terus dia buang.. sebelum dia buang, kena maki kaw kaw punya.. dia kata saya nak jadi jantan sun***.. hehehe..

tapi sekarang rasa mcm nak beli dan pakai je ke gym.. mesti selesa.. hehehe.

Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails