Thursday, November 5, 2009

Psiko


Hari Keempat:
Tangki simpanan penulis penuh. Terasa kembung bagai hendak pecah. Penulis mula tak senang duduk. Sekejap mengiring ke kiri. Sekejap ke kanan. Sekejap bersilang kaki. Sekejap melunjur ke depan.

"Adoiyay!!!" Penulis mengeluh.

"You..! Pergi je lah!" Jerit Sil, rakan sekerja.

"Okay! Okay! I pergi sekarang!" Balas penulis, meninggalkan kaunter. Melangkah malas. Berat benar hati penulis nak pergi ke tandas.

Penulis bukanlah jenis yang malas ke tandas. Cuma beberapa hari lepas, penulis berdepan dengan peristiwa yang membuat penulis kurang gemar ke tandas.


Hari Pertama:

Selesai saja lunch, penulis ke tandas seperti biasa. Membuang perkara-perkara yang patut dibuang. Memandangkan my outlet tidak mempunyai tandas, jadi kami biasanya akan ke tandas awam yang terletak tidak jauh dari outlet.

Penulis perasan sepasang mata memandang penulis dengan penuh minat sebaik sahaja penulis melangkah masuk ke tandas. Seorang lelaki Cina berusia dalam lingkungan 30-an. Dia bersandar di dinding seperti sedang menunggu seseorang. I just ignored him. Penulis faham, orang kacak memang selalu orang curi-curi pandang. Hakkkk!

Selesai melepaskan hajat, penulis keluar ke sinki untuk mencuci tangan. That Chinese guy masih di situ. Stood still. Merenung penulis. Tersenyum mesra.

Orang berbudi kita berbahasa. Memandangkan penulis ni sopan orangnya, I just smiled back at him.

"Hi!"

"Hi"

"Kerja sini ka?"

"Ya"

"Tu.."

"What?" Penulis mula rasa pelik.

"Tu.. lupa nak zip" Mulutnya muncung menunjuk ke arah kawasan larangan penulis.

"Oh! Oh! Thank you! Thank you bro!"

"Biar saya tolong" Dia mendekatkan diri, menghulur tangan. Hell no!!

"Takpe! Takpe! I boleh buat sendiri" Penulis berundur setapak. Menggelabah. Serba salah.

Sambil menarik zip, penulis melangkah laju keluar dari tandas kembali ke outlet. Gila betul!

Dah habis cerita? Belum.


Hari Kedua:

Selepas lunch, sekali lagi penulis ke tandas (sebenarnya memang habit penulis akan ke tandas setiap kali selesai lunch).

Selalunya penulis masuk ke dalam jamban. Unfortunately my favorite jamban was occupied. Penulis teruskan hajat dengan kencing berdiri saja di mangkuk urinal. At that time, there was someone standing right next to me, juga sedang kencing. Ada aku kesah??

A few secs later, I noticed that he was actually peeping at me. Penulis pandang sekilas. Damn! Chinese guy yang semalam tu!

Dia tersenyum lawa (baca: perasan lawa). Apa masalah mamat ni?

"Kamu punya besar"

What the Fuck! Darah penulis naik ke muka.

"Ko pesal? Nak kene hempuk dengan mangkuk tandas ke?" Lancar saja statement tersebut keluar dari penulis.

Muka mamat tersebut berubah. Mungkin tersentap. Penulis ke sinki. Cuci tangan dan berlalu pergi dengan wajah kelat.


Hari Ketiga:

Dari jauh, penulis sudah ternampak kelibat that peeping tom tu. Dia memang tahu penulis kerja di mana (Damn! I hate my uniform!). And he seems very familiar with my habit yang akan ke tandas selepas lunch break. Psikonya!!!

Penulis tak fikir panjang. Penulis terus melencong ke tandas aras dua. Biarlah jauh. Janji boleh kencing dan berak tanpa was-was.


Kembali ke Hari Keempat:
Langkah malas penulis terhenti. The peeping tom kini berada di tandas aras dua pula.. Gigihnya dia ni!

Nota kaki bercagu: Mamat psiko tu sebenarnya staff di sebuah outlet di situ. If not mistakenlah. Selagi penulis kerja di situ, selagi dia kerja di situ, selagi itu dia mengpsikokan penulis dengan renungan manjanya. Nak sound direct kang, takut disangka perasan pula. Grrr!! Tension!!

15 comments:

AzAz said...

x pernah daku membuang air besar kt tandas awam.... takut kena sekodeng... prnh ada 1-2 video kt youtube, tandas awam kena rakam... byklah batnag berjuntai sana sini kena "cekup"... since then... nak buang air kecil pun klu bleh tahan, tahan aje smpi tiba kt umah...

MeManik said...

a'ah pas lunch mesti ke tandas, benda baru dh masuk, yg lama kena keluarkan, kena benda2 mcm gini mmg payah

i geli kt cina dh le berbau, x potong lak tu ada cheese lagi eiiii gelinya

kalau cina tu tukar dgn melayu, camner plak reaksi pena? kena hamun jugak ker?

FaizJB said...

carefull guysss...
skrang nih makin menjadi2
bkn je org 1malaysia buat hal
org asing pun dah berani tayang2
takot ada niat x baik je

Penapenis said...

MeManik: Melayu, I tarik masuk jamban. Ekekeke. No lah, Melayu pun I hamun jugak. Ni dah kira menceroboh ruang privasi orang.

Azaz and Faiz: Yup, be xtra careful. Nak duduk kat jamban tu makesure takde lubang, benda2 pelik dan mencurigakan. I memilih jamban. jamban sux, i tak masuk. Jamban yang cantik dan wangi je I masuk. So far, jamban yang I masuk ni terjaga rapi. Pernah pergi Jaya Jusco? Tandas diorang tip top so far.

ZaCk AzRiN said...

awkkk...
awk kne rompak ke?
awk cmne skrg?
teruk tak kene belasah dek keling tu?
barua tul keling tu...
awk ok? still working?
xamik MC kew?

Penapenis said...

Hey Zack, am okay now. awal2 tu trauma gak ah..terbayang2 sampai buat kerja pun terganggu. sekarang dah back to my routine, everything is back to nrmal. thanks zack.

joey said...

really ?? which outlet is the staff??..hahahahahaha


slalu gak tengok2 kat your outlet tuh...mana tau bleh nampak awak tapi biasanya jarang aaaa nampak ...lagipun time nak gi ATM jerla lalu kat situ :)

sib baik tukang cuci Bangla tuh tak skodeng ...hehehehe

Fauzzan Helmy Anuar said...

Boleh2
Pena boleh jadi props kitorang
Jadi pokok je la tapi
Nanti Mie nagn Pojie Pooh ley menari2 keliling pokok 2(Pena)
Hahahahahahaha

Pena
Thanx tau sebab nasihatkan Mie
Masa tu keadaan Mie tak stabil
Fikir nak je cili mulut orang yang mengata Mie
Tapi
Bila baca komen Pena
Betul gak
Thanx Pena

Iyakszzz
Bencinye
Nak pee pee pun nak tengok2 bagai
Tak secure plak

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh kenapa Mie memasukkan POjie dalam ini citer??
I xbersalah!
Hahah!!!

Wow PP, bese la org hot!!
Gi mana² sure org nk skodeng..
Bsabarlah..
It's a compliment for u what!!
Hahaha..
Me pnh gak, wat dono jela as long as dia xbawa pisau nk bunuh me..
Hahah!!

Sofi said...

memang PP sungguh hot hakhakhak

savante said...

Coolest picture ever! :)

DarcyDiaries said...

ehemm..

Outlet mana eh? :)

teamsailors said...

Sailormoon = wahhhhhhh.. menakutkan la orang camtuh.. owh goshhhhhhhhh... kenapa penulis tak terus terang je ckp ngan dia tak suka dia ekori n what so ever bagi dia paham skit.. huhu..

Penapenis said...

teamsailors: Kerana penulis tak nak dicop perasan. Manalah tahu, dia betul2 nak kencing kat situ ke?

Darcy: I bgtau dalam SMS je la. ngee ^.^

savante: thnks

Sofi n Poojie: Penulis too hot indeed, berasap beb..>.<

Mie:sama-sama. Jgn sedih2 lagi..

Joey:I selalu lepak dalam office. kalau datang, bgtaulah..

hati bernanah said...

menakutkan nya.
aku pun pernah kena camtu.
tapi dulu-dulu la.

Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails